Teatrul de Comedie


             


Cristian Hariga


Alina Radu


Rebeca Zhang


Mara Covaciu


Clara Oniceag


Corina Caprau


Letitia Cheles


Alesia Petrica


Maria Stan


Thabile Guillouet


INSIDE MY SIDE


Data premierei:
Durata spectacolului: 1h 10 min

regia Alina Radu

„Nimic nu e nou sub soare”. De aceea, din dorința mea de a spune o poveste despre creștere, înțelegere, trecere și trăire, din care să nu lipsească doza necesară și obligatorie de fantastic, am considerat că „Aventurile lui Alice în Țara Minunilor” , chiar dacă povestite acum peste o sută de ani, îmi pot oferi mijloace adecvate de comunicare cu spectatorul contemporan .

Chiar dacă scenariul este diferit , aventurile personajului principal al spectacolului meu încep acolo unde se încheie aventurile Alicei , adică în momentul trecerii spre maturitate și desfășurându-se în spațiul „lumii reale”. Călătoria își păstrează caracterul inițiatic .

Dacă în poveste, spațiul în care se desfășoară aventura , personajele și dialogurile creează pregnant impresia de absurd, paradox și nebunesc, reflectate în capacitatea Alicei de a procesa noutatea informației , în creația coregrafică același efect este obținut prin proiectarea trăirilor interioare ale personajelor în afară. Ceea ce văd spectatorii este puzzle-ul obținut din compunerea imaginilor interioare și exterioare, reflectându-se ca dintr-o oglindă în alta, printr-un mecanism aparent absurd dar eficient, autoreglator .